Duży regał chłodniczy

Świeże produkty takie jak mięso, jajka, soki jednodniowe czy jogurty, muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach, gdzie panuje niska temperatura. W przeciwnym wypadku w szybkim czasie zaczną się psuć i nie będą się nadawały do sprzedaży.

Jak wykorzystać regały chłodnicze?

regał chłodniczyKażdy sklep oferujący klientom świeże produkty spożywcze, musi dysponować chłodnią, w której są one przetrzymywane w czasie, kiedy sklep jest nieczynny. Także ich ekspozycja musi się odbywać w podobnych warunkach, dlatego też wielu przedsiębiorców stosuje regał chłodniczy. Jest to urządzenie, które jest odpowiednikiem zwykłego regału na towar, ale z wbudowanym agregatem chłodniczym. Od tyłu regał jest zabudowany, po bokach ma najczęściej szklaną szybkę, a od przodu jest otwarty, aby łatwo można było z niego wyciągać produkty. Takie modele regałów często można spotkać w supermarketach, gdzie w długich rzędach są eksponowane przeróżne produkty spożywcze wymagające przechowywania w niskich temperaturach. Klienci samodzielnie wyciągają z nich interesujące ich produkty. Regały mają po kilka półek, miejsce na cenę i są dość głębokie, dzięki czemu można w nich trzymać spory zapas produktów. W sprzedaży znajdziemy też regały chłodnicze, które posiadają zamykane drzwi i mają schemat modułowy, czyli można je dowolnie łączyć. W takich regałach można przechowywać produkty żywnościowe, które są bardziej wrażliwe na zmiany mikroklimatu, ponieważ dzięki zamknięciu, utrzymują stałą temperaturę wewnątrz. Dzięki kilku rozmiarom i budowie modułowej, można je dowolnie dobierać.

Wyposażenie sklepu jest bardzo ważne, ponieważ nie służy tylko do ekspozycji towaru, ale także zapewnia mu odpowiednie warunki, w których może on na długo utrzymać swój pożądany stan. Przedsiębiorcy mogą kupić owe lub używane regały.