Świeże pieczywo w sklepach

Jeszcze nie tak dawno temu, aby zjeść świeże pieczywo, wyjęte prosto z pieca, musieliśmy się wybrać do piekarni, ponieważ to przywożone do sklepów zwykle spędziło już kilka godzin na magazynie, a następnie w transporcie, przez co nie jest już tak dobre, jak to świeżo upieczone. Obecnie coraz więcej sklepów spożywczych posiada swoje małe piekarnie.

Piece piekarnicze do sklepów

piec sklepowyDuży popyt na świeże pieczywo sprawił, że teraz prawie każdy sklep oferuje pieczywo prosto z pieca swoim klientom. Co prawda zwykle są to same bułki różnego rodzaju, rzadko kiedy można spotkać świeżo wyjęty z pieca piekarniczego chleb, ale zawsze to coś. Jedyne czego potrzebujemy do tego, aby oferować klienteli świeże bułki to piec sklepowy. Nie dużych wymiarów piec piekarniczy sprawia, że możemy jednorazowo upiec do kilkudziesięciu bułek jednocześnie. Tego rodzaju piece wykonane są w całości ze stali nierdzewnej, co daje im żywotność na bardzo przyzwoitym poziomie. Piec, którego używamy codziennie, jest w stanie wytrzymać nawet kilka lat bez żadnej awarii. Po takim czasie jego zakup zwróci nam się w stu procentach, a dodatkowo jeszcze zarobimy. Poza wytrzymałością na korozję z racji wykorzystanego do jego produkcji materiału cechuje się on odpornością na uszkodzenia mechaniczne i wysoką temperaturę. Zasilany jest gazem, możemy podłączyć do niego butlę gazową lub podpiąć bezpośrednio do sieci gazociągu, pod warunkiem, że posiadamy, odpowiednią przyłącz do lokalu, w którym prowadzimy sklep.

Tego rodzaju piece piekarnicze możemy kupić w sklepach branżowych, zamówić przez internet lub znaleźć firmę, która wykona nam taki piec zgodnie z naszymi wytycznymi. Cena uwarunkowana jest wydajnością danego modelu pieca, którą ogranicza jego wielkość, nie mniej jednak na zakup pieca piekarskiego do sklepu powinniśmy przygotować minimum pięć tysięcy złotych.